Технология: Зинфандел Стари Лози Лоди – Калифорния е Американско вино с технология на бране – на ръка. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Виното има контакт с дъб за кратък период. Има потенциал за развитие до три-четири години след актуална реколта – 2017 година. Виното е бутилирино с коркова тапа.

 

Сортове: 100% Зинфандел. Зинфандел е сорт, който основно е разпознат в страните от Нов Свят с това име, но реално сорта е известен в Италия, като Примитиво.

 

Вкусови качества: Преобладават аромати на сладко от сини сливи, ванилия и какао. Виното е с хармонично тяло и балансирани танини, а на финала се долавя лека сладост и пикантност.

 

Регион: Лоди Каунти, Сонома Валей – Калифорния, САЩ. Един от големите региони в Калифорния, произвеждащ основно сортовете Зинфандел, Пино Ноар и Каберне Совиньон. Климата тук е доста прохладен, а дните са топли типично за Калифорния.

 

Подходящо в комбинация: Зинфандел Стари Лози от Лоди Калифорния е вино подходящо в комбинация с готвени месни блюда, говеждо – стек и пернат дивеч със сосове. Може да комбинирате и с някой видове паста, но ако обичате плътни вина си налейте и чаша само, като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Подходяща температура на сервиране от 14-16 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Декантирайте поне час преди употреба. Не прохлаждайте този тип вина, няма да успеете да преоткриете потенциала на виното.

 

Алкохолно съдържание: 14.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Зинфандел | Стари Лози | Лоди | Калифорния“