Технология: Врачански Мискет на Старо Оряхово гроздобера се извършва на ръка. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Виното е бутилирано с винтова капачка тип “Стелвин”, което позволява да се запази по -свежо за дълъг период. Виното няма потенциал за стареене, за това консумирайте до една година след актуална реколта.

 

Сортове: 100% Врачански Мискет. Сорта е доста добре разпространен във Ломско и Враца, макар през последните години да показва много добри резултати именно в тази област на България – Варна. Сорта е известен от преди години и като Врачанска теменуга или Твърда Тамянка. Много добре се развива на хълмисти и глинени почви. Сорта е устойчив на влага и гниене, дава средно добър до висок добив. От сорта се произвеждат някой десертни и силно ароматни вина.

 

Вкусови качества: Много приятно усещане в началото на жасмин с лек допир на небцето от роза. Свеж и ароматен финал преминаващ в леки минерални нотки. Виното е със много изразен нос и експресивни аромати.

 

 Регион: Дунавска Равнина, Северно – Източна България. Тук в тази част на България дава едни от най-добрите бели вина. Тероар с дълги топли летни дни и хладни нощи.

 

Подходящо в комбинация: Врачански Мискет на Старо Оряхово е вино подходящо с предястия от рибни продукти и бели меса. Също така и с някой видове млади сирена и зеленчуци. Това хубаво вино е много подходящо с много видове Суши. Ние много често предпочитаме да си отворим бутилка и просто така само с купичка ядки и добра компания през топлите летни дни.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Този тип ароматни вина не консумирайте прекалено топли.

 

Алкохолно съдържание: 12.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Врачански Мискет | Старо Оряхово”