Технология: Врачански мискет на “Легенд Естейт” е вино с ръчна технология на бране. Изби с малък капацитет обикновено процедират по този начин. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Виното няма контакт с дъбови бъчви, затова консумирайте до една година след актуалната реколта. Бутилирана е с коркова тапа.

 

Сортове: 100% Врачански Мискет. Сорта е добре познат и като Врачанска Теменуга. Спорен е факта за произхода му, но сорта е средно зреещ със средна плодовитост, обикновено в първата половина на септември зрее най-добре. Много добре му се отразяват регионите разположени по Българското Черноморие, макар че основно е разпространен в Ломско и Враца. От сорта се получават ароматни вина, някой десертни с много наситени мускатови аромати.

 

Вкусови качества: Много приятно усещане в началото на жасмин с лек допир на небцето от аромати на роза. Свеж и ароматен финал и балансирани киселини. Ароматите доста наподобяват типичните мускатови аромати.

 

 Регион: Тракийска низина, Южно Черноморие – Източна България. Тракийска низина в днешни дни стига до Черно море. Тук тероара много предразполага производството на хубави бели ароматни вина. Дните са много топли а нощите с приятен хладен бриз от морето.

 

Подходящо в комбинация: Врачански Мискет на “Легенд Естейт” е подходящо с предястия от рибни продукти, бели меса а също така и с някой видове леки сирена и зеленчуци. Може да консумирате и с някой видове суши. Ние предпочитаме дори и само на чаша през топлите летни дни. Тук може да видите и други вина от този сорт.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не правете компромиси с топло вино, особено от ароматни сортове, като този.

 

Алкохолно съдържание: 12.5% vol.

 

 

1 отзив за Врачански Мискет | Легенд Естейт

  1. Tania

    Толкова ароматно вино с много фин и изтънчен аромат!

Добавяне на отзив