Технология:  Виа Маре – Примитиво на Каса Дефра е произведено по стандартна технология за          правене на червени вина. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови            съдове. Гроздобера преминава изцяло с машини. По този начин производителя не рискува да загуби голям част от продукцията си. Производители с големи обеми от лозови масиви прибягват към този подход. Виното няма контакт с дъбови бъчви. Няма голям потенциал за развитие в бутилка. Консумирайте до една-две години след актуална реколта. Това вино е бутилирано с винтова капачка тип – “Стелвин”.   

   

Сортове: 50% Санджовезе и 50% Примитиво. Санджовезе е сорт, който се среща из цяла Италия. Основно в Емилия Романа и Тоскана. Сорта е с средни над високи киселини с леко тяло. От него се произвеждат много от вината в региона на Кианти. Примитиво е типичен местен сорт за региона на Южна Италия – Пулия. Сорта е характерен с не много плътно тяло, но с доста изразен характер.

 

Вкусови качества: Много приятно и леко червено вино с вкус на леки горски плодове, които преминава в елегантен финал с много фини и леки танини.

 

 Регион: Пулия, Южна Италия. Тероара тук е с топли летни дни и хладни нощи, суха почва и климат предразполагащ производството на хубави червени вина.

 

Подходящо в комбинация: Виа Маре – Примитиво на Каса Дефра е хубаво червено вино. Подходящо е за всякакъв вид Италиански твърди сирена, предястия и основни ястия от червени меса. Също много добре се съчетава и с разни видове пици в комбинация с колбаси.

 

Температура на сервиране и консумиране: Не много охладено на температура от 16-18 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Това е с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не консумирайте прекалено топло.

 

Алкохолно съдържание: 12,5% vol.

 

 

 

 

 

2 отзива за Виа Маре Примитиво | Каса Дефра | Венето

  1. Tania

    Страхотно червено, леко и ароматно вино. Ежедневно си го пия. Вино на добра цена за това качество!

  2. svetoslavkirkov


    Наслада за сетивата! Не очаквах за тази цена, толкова добро.

Добавяне на отзив