Технология: Виа Аристотелис Сира на Орбелия – Струма е плътно червено вино със стандартна технология на бране на ръка. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови  съдове. Виното има контакт с нови Френски дъбови бъчви с цел заобляне на тялото и има голям потенциал за развитие в бутилката. Бутилирано е с коркова тапа и може да консумирате до 5-6 години след актуална реколта. Виното е с престижна награда от Decnater, един от големите Световни винени критици.

 

Сортове: 100% Сира. Плътен и характерен червен сорт, основно разпространен във Франция и страните от Нов Свят – Америка, Аржентина, Чили. Там е познат като Шираз. Хипотези за това коя е родината му показват красноречиви мнения. Но определено във Франция се е доказал, като основен сорт в регионите на река Рона и Южна Франция.

 

Вкусови качества: Много характерни типични за сорта аромати на зрели черни плодове – боровинки и дива череша. Мощно тяло с характерен финал и елегантни барикови аромати. Може да достигнете и до вкусове на ванилия предаващи се от контакта с дъбови бъчви.

 

 Регион: Долината на р. Струма, с. Коларово – Петрич. Тероар предразполагащ производството и отглеждането на плътни червени сортове. Основно от от тук идват типичните Български сортове, като Мелник 55, Широка Мелнишка, Сандански Мискет и други.

 

Подходящо в комбинация: Виа Аристотелис Сира на Орбелия – Струма е хубаво вино подходящо с всякакъв вид червени гриловани меса, пушени и твърди сирена. Препоръчваме да консумирате основно с храна.

 

Температура на сервиране и консумиране: Подходяща температура на сервиране от 16-18 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Задължително декантирайте виното поне час преди употреба. Нужно му е да подиша.

 

Алкохолно съдържание: 14.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Виа Аристотелис Сира | Орбелия Струма”