Технология: Виа Аристотелис мерло на Орбелия – Струма е хубаво червено вино със стандартна технология на бране на ръка. Ферментацията протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. Виното отлежава нови Френски дъбови бъчви с цел заобляне на тялото и има голям потенциал за развитие в бутилката. Бутилирано е с коркова тапа, и може да се консумира до 4-5 години след актуална реколта. Това вино е наградено с престижна награда от винени критици като Decanter. 

 

Сортове: 100% Мерло – реколта 2016. Мерло е класически Френски сорт грозде, който е изключително разпространен из цял свят. Вината от този сорт са изразени плътни тела, аромати на горски плодове. Сорта играе основна роля в производството на вина от региона на Бордо.

 

Вкусови качества: Много характерни типични за сорта аромати на зрели плодове – сладко от синя слива и шоколад. На вкус се долавят и плътни мармаладени нотки. Виното е с плътно тяло и балансирани танини, а финала се долавя лека сладост и пикантност.

 

 Регион: Долината на р. Струма, с. Коларово – Петрич. Долината на река Струма е известна с производството на характерни Български сортове. Уникален тероар – сухи почви, дълги и топли летни дни и хладен полъх от течението на реката.

 

Подходящо в комбинация: Виа Аристотелис Мерло на Орбелия – Струма е хубаво вино което е  подходящо с всякакъв вид червени гриловани меса, пуешко или патешко и твърди сирена. Ние ви препоръчваме да консумирате основно с храна. Предлагаме ви да декантирате виното поне час преди употреба. Това е едно от любимите вина нашият екип.

 

Температура на сервиране и консумиране: Подходяща температура на сервиране от 16-18 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното.

 

Алкохолно съдържание: 14.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Виа Аристотелис Мерло | Орбелия Струма”