Технология: Виа Аристотелис Каберне Фран на Орбелия – Струма е плътно вино със стандартна технология на бране на ръка. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Виното отлежава в нови Френски дъбови бъчви с цел заобляне на тялото и има голям потенциал за развитие в бутилката. Бутилирано е с коркова тапа, може да консумирате до 5-6 години след актуална реколта.

 

Сортове: 100% Каберне Фран – реколта 2017. Каберне Фран е основен Френски сорт грозде, с много плътно тяло и високи нива на танини. Сорта е един от основните в производството на вината от региона на Бордо. Много често може да доловите нюанси на червен пипер, кожа и плодови пикантни аромати. Сорта придоби популярност и тук при нас през последните 10 години.

 

Вкусови качества: Преобладават аромати на къпина, малина и леки ментови нотки – придадени от престоя му в дъбовите бъчви. Виното е с плътно тяло и балансирани танини, а на финала се долавя деликатна плодова пикантност.

 

 Регион: Долината на р. Струма, с. Коларово – Петрич. Района е доста благоприятен за производство на плътни червени и хармонични вина.

 

Подходящо в комбинация: Виа Аристотелис Каберне Фран на Орбелия от Струма е хубаво червено вино подходящо с всякакъв вид червени гриловани меса, дивеч и твърди сирена. Препоръчваме да консумирате основно с храна. За любителите на характерните и мощни вина, могат да си отворят бутилка Каберне Фран и само на чаша.

 

Температура на сервиране и консумиране: Подходяща температура на сервиране от 16-18 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Задължително декантирайте това хубаво вино поне час-два преди употреба.

 

Алкохолно съдържание: 14.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Виа Аристотелис Каберне Фран | Орбелия Струма“