Технология: Верментино ди Галура -“Ренадоро” на Заната е бяло вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва основно на ръка. За виното е подбрано грозде от най-високите склонове на избата. Обикновено лозята тук са категоризирани под DOCG – най-качествените лозови масиви. Ферментацията и узряването са в иноксови съдове под контролирана температура. Това хубаво вино няма контакт с дъб, но му се отразява добре по-дългия престой в бутилката. Консумирайте до две -три години след актуална реколта.

 

Сортове: 100% Верментино. Това е класически бял сорт грозде основно разпространен в регионите на Италия – Тоскана, Генуа и Сардиния, където най-добре се развива. Сорта обикновено дава висок добив и е средно устойчив на топлина. Вината от Верментино  имат добър баланс има между сладост и киселинност.

 

Вкусови качества: Изключително бяло вино със структуриран и балансиран интензивен букет на тропик с леки флорални аромати, които финала преминават в елегантни минерални нюанси с балансирани киселини.

 

Регион: Остров Sardinia, Югозападна Италия. Острова е с уникален средиземноморски климат. В този регион се произвежда най-качественото Верментино на Италия – “Ди Галура”.

 

Подходящо в комбинация: Верментино ди Галура “Ренадоро” на Заната е вино което е изключително подходящо в комбинация с всякакъв вид морски предястия и ястия, като скариди и лобстер. Може да комбинирате с различни видове паста и бели сосове. Ние предпочитаме най-вече с гриловани риби. Но може и да си отворите и бутилката и да споделите само, като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не преохлаждайте виното.

 

Алкохолно съдържание: 13,0 % vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Верментино ди Галура | Ренадоро | Заната“