Технология: Вердехо на Бодега Хавиер Санз от Руеда е вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Лозята са подбрани стриктно и прецизно. Виното е произведено от дългогодишни лозя. Ферментацията и узряването протичат в иноксови съдове под контролирана температура. Този тип вина имат малко по-голям потенциал за развитие в бутилка. Виното е бутилирано с винтова капачка тип – “Стелвин”. По този начин виното успява да се запази по-свежо за дълъг период.

 

Сортове: 100% Вердехо – характерен сорт за региона на Руеда. Основно тук се среща и развива. Сорта е с много високи и интензивни аромати. Наподобява, като стил и аромати на Совиньон Блан.

 

Вкусови качества: Изключително ароматно вино с аромати на екзотични плодове и лек допир на небцето от акациеви цветя и белен бадем. На финала виното преминава в елегантен после вкус на манго.

 

 Регион: Руеда, Северозападна Испания. Може би най – малкият но доста интересен винен регион. Разпознаваем основно с производството на бели ароматни вина. Тероара на Руеда е доста разнообразен. Изключително сухи и песъчливи почви. Топли дни и хладни нощи.

 

Подходящо в комбинация: Това Вердехо на Бодега Хавиер Санз от Руеда е изключително подходящо в комбинация с всякакъв вид леки предястия. Ястия от рибни продукти и ризото с морски дарове, паеля и други. Хората в Испания го предпочитат и дори само на чаша.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Отделете му време.

 

Алкохолно съдържание: 13,0 % vol. – виното е с много приятни алкохолни нива.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Вердехо | Бодега Хавиер Санз | Руеда“