Технология: Варненски Мискет на старо Оряхово е вино със технология на бране – ръчно. Обикновено избите с малък капацитет процедират по този начин. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Виното няма потенциал за развитие в бутилка, затова консумирайте до една година след актуална реколта. Това хубаво вино е бутилирано с винтова капачка тип “Стелвин”, това позволява виното да се запази свежо за по-дълъг период.

 

Сортове: 100% Варненски Мискет. Това е хибриден сорт създаден от два сортовете Димят и Ризлинг.  Сорта е силно растящ и родовит. От него се произвеждат някой десертни и полусладки вина с висока плътност, аромати и наситен мискетов аромат.

 

Вкусови качества: Много експресивен нос с усещане на мускатови аромати. В началото може да доловите бели цветя с лек допир на небцето от билки. Свеж и ароматен, но плавен финал.

 

 Регион: Дунавска Равнина, Северно – Източна България. Региона много добре предразполага с тероара си отглеждането и производство на едни от най-квалитетни бели вина на България. Преди години района беше известен, като Черноморски. Тероара му е с хълмисти и глинени почви.

 

Подходящо в комбинация: Варненски Мискет на Старо Оряхово е вино подходящо с предястия от рибни продукти и бели меса. Също така и леки салати и задушени зеленчуци. Може да консумирате и с някой видове паста. За тези от вас които обичат Суши и се чудят с какво вино да го комбинират, Варненският мискет е много подходящ. Може да си отворите бутилка вино и без храна само като аперитив в топлите летни дни.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не си позволявайте да консумирате това вино топло. Наздраве.

 

Алкохолно съдържание: 12.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Варненски Мискет | Старо Оряхово”