Технология: Варненски Мискет – Побити Камъни гроздобера се извършва изцяло на ръка в малки кастекти. Обикновено избите с по-малък капацитет процедират по този начин. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Виното няма потенциал за развитие в бутилка, затова консумирайте до една година и половина след актуална реколта. Това хубаво вино е бутилирано с винтова капачка тип “Стелвин”, това позволява виното да се запази свежо за по-дълъг период.

 

Сортове: 100% Варненски Мискет. Български хибриден сорт създаден от два сортовете Димят и Ризлинг. Този сорт е силно растящ и високо родовит. От него се произвеждат някой десертни и полу сладки вина с характерна плътност, аромати и наситен мискетов аромат.

 

Вкусови качества:  Изключително балансиран и леко експресивен нос с усещане на мускатови аромати. В началото може да доловите бели цветя с лек допир на небцето от билки. Свеж и ароматен, но плавен финал.

 

 Регион: Дунавска Равнина, Северно – Източна България. Региона на местността “Побити Камъни” е до гр. Варна. Тук  тероара си предразполага отглеждането и производство на характерните бели вина на България. Преди години района беше известен, като Черноморски. Тероара му е с хълмисти и глинени почви.

 

Подходящо в комбинация: Варненски Мискет на Побити Камъни е вино подходящо със студени  предястия и бели меса. Също така и с леки салати и задушени зеленчуци. Може да консумирате и с някой видове паста. За тези от вас които обичат Суши и се чудят с какво вино да го комбинират, Варненският мискет е много подходящ. Може да си отворите бутилка вино и без храна само като аперитив в топлите летни дни.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не си позволявайте да консумирате това вино топло. Наздраве.

 

Алкохолно съдържание: 12.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Варненски Мискет | Побити Камъни”