Технология: Валполичела Супериоре Кампо Лави КаРугате е червено вино от региона на Венето . Виното се произвежда от няколко сорта – Корвина, Рондинела и Корвинонe. Гроздобера и се извършва на ръка в средата на Октомври. Част от гроздето се оставя на дървени кастеки да съхне и стафидира. Исъхналата част се пресова в края на Декември, а останалата още след гороздобера. След отсраняването на чепките, ферментацията протича в контакт  с ципите в иноксови съдове върху утайките за 1 седмица. Полученото вино се оставя в малки дъбови бъчви за период от 8 месеца. Потенциала на това вино е до 4-6 години след бутилиране. Реколта 2019 година. Произведени само 30 000 бутилки.

 

Сортове: 45 % Корвина, 40%Корвиноне и 15% Рондинела – трите сорта са характерни за региона на Валполичела,Верона, Италия.  Доста ароматни с различни вкусови качества. В тях преобладават наситени плодови аромати, сортове с не толкава наситени танини. За това вино са подбрани само най-добрите лозя.

 

Вкусови качества: Вино с леко подчертана плътност, наситено рубинен червен цвят и мекотяло. Преобладават аромати на дребни горски плодове – касис,къпина и череша. Леко пикантен вкус с меки танини и интегрирано тяло. Вижте тук и другите вина на КаРугате.

 

 Регион: Валполичела – хълмовете на Монтечия ди Кросара, Венето, Северна Италия. Това е един от основните производители на Валполичела. Региона е характерен основно с отглеждането на трите сорта в малка под апелация.Виното е с множество награди, включително и престижната Три Бикери.

 

Подходящо в комбинация: Валполичела Супериоре Кампо Лави КаРугате е подходящо с готвени ястия от пернат дивеч и свинско,а също така някой зрели сирена. Може да консумирате и без храна само, като аперитив. Разгледайте и другите вина от портфолиото на  КаРугате.

 

Температура на сервиране и консумиране:  Консумирайте добре темперирано на 16 градуса. Всяка по ниска от упомената температура не е за препоръчване.

 

Алкохолно съдържание: 14,5 % vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Валполичела Супериоре | Кампо Лави | КаРугате”