Технология: Валполичела Рипасо Кампо Бастиля КаРугате е червено вино от региона на Венето . То се произвежда от няколко сорта – Корвина, Рондинела и Корвинонe. Гроздобера е в последната седмица на септември и се извършва на ръка. Класически практики за специфични лозови масиви. Ферментацията е по метода Рипасо – смесват се кюспето от изсушеното за Амароне грозде и се добавя грозде от същата реколта. Протича в иноксови съдове върху утайките за 8 месеца. Бутилирано е с коркова тапа. Пълният  потенциал на това вино може да преоткриете и след 4-5 години след бутилиране.

 

Сортове: 45 % Корвина, 40%Корвиноне и 15% Рондинела – три типични сорта за региона на Валполичела,Верона, Италия.  Доста ароматни с различни вкусови качества. И трите сорта са с много наситени плодови аромати. За това вино са подбрани само най-добрите лозя.

 

Вкусови качества: Вино с леко подчертана плътност, интензивно гранитено червен цвят и кадифено тяло. Много концентриран букет от диви черни череши. На финала виното преминава в лек елегантен после вкус на подправки и диви цветя. Вижте тук и другите ни вина на КаРугате.

 

 Регион: Валполичела – хълмовете на Монтечия ди Кросара, Венето, Северна Италия. Това е един от основните производители на Валполичела. Региона е характерен основно с отглеждането на трите сорта в малка под апелация.Виното е с множество награди, включително и престижната Три Бикери.

 

Подходящо в комбинация: Валполичела Рипасо Кампо Бастиля КаРугате е подходящо основно с дивеч и свинско, също така някой зрели сирена и най-вече с местни яхнии.  Може да консумирате и без храна само, като аперитив. Разгледайте и другите вина от портфолиото на  КаРугате.

 

Температура на сервиране и консумиране:  Консумирайте добре темперирано на 16 градуса. Всяка по ниска от упомената температура не е за препоръчване. Преоткрихме това вино на последното и най-голямо винено изложение в Италия-“ВинИтали”.

 

Алкохолно съдържание: 14,5 % vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Валполичела Рипасо | Кампо Бастиля | КаРугате”