Технология: Валполичела Рио Албо КаРугате е червено вино от региона на Венето . То се произвежда от няколко сорта – Корвина, Рондинела и Корвинонe. Гроздобера е в началото на октомври и се извършва на ръка. Изключително прецизен метод за подбрани лозови масиви. Ферментацията протича при контролирана температура с ципите, между 7 и 10 дни в иноксови съдове върху утайките. Бутилирано е с коркова тапа. Пълният  потенциал на това вино може да преоткриете и след една – две години след бутилиране.

 

Сортове: 45 % Корвина, 40%Корвиноне и 15% Рондинела – три характерни сорта за региона на Валполичела,Верона, Италия.  Доста ароматни с различни вкусови качества. Корвина е основният сорт , който присъства в направата на Амароне.

 

Вкусови качества: Леки и пивко червено вино с много балансирани танини и хармонично тяло. Може да доловите букет от червени боровинки и лек допир на небцето от череши. На финала виното преминава в лек елегантен после вкус на костилка от дива череша. Вижте тук и другите ни вина на КаРугате.

 

 Регион: Валполичела – хълмовете на Монтечия ди Кросара, Венето, Северна Италия. Това е един от основните производители на Валполичела. Региона е характерен основно с отглеждането на трите сорта в малка подапелация.Виното е с множество награди, включително и престижната Три Бикери. Всички лозя са Органик.

 

Подходящо в комбинация: Валполичела Рио Албо КаРугате е подходящо с всякакъв гриловани бели меса и свинско, също така гриловани зеленчуци, някой зрели сирена и най-вече с леки местни яхнии.  Може да консумирате и без храна само, като аперитив. Разгледайте и другите вина от портфолиото на  КаРугате.

 

Температура на сервиране и консумиране:  Консумирайте правилно темперирано на температура от 14-16 градуса. Всяка по ниска от упомената температура не е за препоръчване. Преоткрихме това вино на най-голямо винено изложение в Италия-“ВинИтали”.

 

Алкохолно съдържание: 12,5 % vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Валполичела | Рио Албо | КаРугате”