Технология: “Уинкъл” Совиньон на Кантина “Терлан” е вино с прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките.  Гроздобера се извършва изцяло на ръка в много труден терен. Лозята са разположени и сертифицирани в терен под DOCG. В по-голямата си част лозята са разположени по високите хълмове, което ги прави трудни за обработване. Ферментацията и узряването са по така наречената “Сюрли” технология в иноксови съдове под контролирана температура. 20% от цялата реколта престоява в използвани дъбови бъчви за 5-6 месеца. След бутилирането на реколтата, виното остава за няколко месеца в избата. Това вино има потенциал за развитие до две години от актуалната реколта – 2018.

 

Сортове: 100% Совиньон Блан. характерен сорт за Северна Италия и по-специално в Алто Диже и Фриули. Ароматен, раждащ от средно до висок добив. Издръжлив но не много на студени условия.

 

Вкусови качества: “Уинкъл” Совиньон на Кантина “Терлан” е плътно вино с много интензивен минерален букет. Може да доловите и доста флорални и тропически аромати, преминаващи плавно в праскова и мандарина на финала.

 

 Регион: Alto-Adige, Северо-Източна Италия. Региона е много популярен с производството си на качествени бели вина. Региона произвежда и сортовете Пино Бланко, Гевюрцтраминер и Пино Гриджо. Региона преди доста години е бил част от Австрия, където граничи на север. На изток е с друг класен тероар – Фриули.

 

Подходящо в комбинация: Този Совиньон е изключително подходящ в комбинация с различни видове предястия, ястия със скариди, лобстер и други рибни продукти – карпачо, пушена сьомга, а също така и с ризото в комбинация с аспержи.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Тук е момента да вметнем, че този Совиньон може да го консумирате малко по-топъл от горепосочената температура.

 

Алкохолно съдържание: 13,5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Уинкъл Совиньон | Кантина Терлан”