Технология: “Уинкъл” Совиньон на Кантина “Терлан” е вино с прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка в много труден терен. Лозята са разположени и сертифицирани в терен под DOCG. В по-голямата си част лозята са разположени по високите хълмове, което ги прави трудни за обработване. Ферментацията и узряването са по така наречената “Сюрли” технология в иноксови съдове под контролирана температура. 20% от цялата реколта престоява в използвани дъбови бъчви за 5-6 месеца. След бутилирането на реколтата, виното остава за няколко месеца в избата. Това вино има потенциал за развитие до две години от актуалната реколта – 2018.
Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Тук е момента да вметнем, че този Совиньон може да го консумирате малко по-топъл от горепосочената температура.
Отзиви
Все още няма отзиви.