Технология: Много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките от сортовете Скиопетино и Мерло. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Гроздето за това хубаво вино е от определени склонове тип DOC. То е грижовно подбрано. Гроздето се оставя да изсъхне за няколко седмици и след това се оставя на проветриво и сухо място да стафидира. След което се мачка на ръка и се оставя да ферментира за 15 дни. След ферментация виното отлежава за 12 месеца в нови бъчви. След този целия процес УБИ ЕС на Азиенда Ла Магнолия от Фриули се бутилира. Остава поне половин година в избата преди да излезе на пазара. Виното има потенциал за стареене и развитие в бутилката.

 

Сортове: 40% Мерло и 60% Скиопетино – характерен и местен сорт за региона Фриули. Само тук може да го срещнете. Реколта 2015 година.

 

Вкусови качества: Характерно вино с мощно тяло, долавят се аромати на боровинки и касис. Присъстват доста изразени мармаладени нотки преминаващи на финала в аромати канела. Плътно вино с балансирани и елегантни танини.

 

 Регион: Friuli Colli Orientali D.O.C, Северо-Източна Италия. “Коли Ориентали” или преведено от Италиански – Източни склонове. Небезизвестните склонове на Фриули с прецизно създадени вина.

 

Подходящо в комбинация: УБИ ЕС на Азиенда Ла Магнолия – Фриули ви препоръчваме да комбинирате с готвени местни ястия. Например с пернат дивеч в разни яхнии. Но изключително добре се приема и с узрели твърди сирена. Някой гриловани или изпечени на бавен огън Говежди меса.

 

Температура на сервиране и консумиране: Това вино е подходящо на температура от 16-18 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. С цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Препоръчваме да отворите и декантирате в декантер поне час. Така виното ще разкрие целият си потенциал пред вас. Виното е посветено на Калудио Козароло.

 

Алкохолно съдържание: 13,5% vol.

 

 

1 отзив за УБИ ЕС | Ла Магнолия | Фриули

  1. Tania

    С уникален баланс с плътно и ароматно тяло! Невероятно вино!

Добавяне на отзив