Технология: Много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките от сортовете Скиопетино и Мерло. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Гроздето за това хубаво вино е от определени склонове тип DOC. То е грижовно подбрано. Гроздето се оставя да изсъхне за няколко седмици и след това се оставя на проветриво и сухо място да стафидира. След което се мачка на ръка и се оставя да ферментира за 15 дни. След ферментация виното отлежава за 12 месеца в нови бъчви. След този целия процес УБИ ЕС на Азиенда Ла Магнолия от Фриули се бутилира. Остава поне половин година в избата преди да излезе на пазара. Виното има потенциал за стареене и развитие в бутилката.
Температура на сервиране и консумиране: Това вино е подходящо на температура от 16-18 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. С цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Препоръчваме да отворите и декантирате в декантер поне час. Така виното ще разкрие целият си потенциал пред вас. Виното е посветено на Калудио Козароло.
Tania –
С уникален баланс с плътно и ароматно тяло! Невероятно вино!