Технология: Тет дю Шиен на “Шато дю Руе” от Прованс се произвежда по стандартна технология за правене на розета. Контакта с ципите е за много кратък период. За това розе гроздето е подбрано от лозя с доста труден терен за обиране. Те са разположени в област “Tete dе Chien”, където лозята са Био – Органични. Ферментацията протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. След ферментация и бутилиране виното остава поне 30 дни в избата. След това излиза официално на пазара. Виното няма потенциал за развитие в бутилка. Вижте всички розета които предлагаме.

 

Сортове: Купаж от 40% Гренаж, 30% Сира, 20% Сензо и 10% Униблан – бял сорт грозде основно участваш само в купажиране с други сортове от Южна Франция. Гренаж е основен сорт в Южна Франция и той заема и такова място в производтвото на розета.

 

Вкусови качества: Доста различно, като стил Френско розе с ненаситен нос, плодови аромати на леки червени горски плодове. Силно изразен елегантен и лек минерален финал и после вкус на изпечени бисквити.

 

 Регион: Cotes du Provence, Mediterranean, Южна Франция. Това се намира  само на 25 километра от Сен Тропе. Тероар и климат с хладни летни нощи.

 

Подходящо в комбинация: Тет дю Шиен на Шато дю Руе от Прованс се комбинира доста добре с по-мазни риби. Някой храни с леки ароматни подправки и Суши. Листни салати в комбинация с дресинг. Също така и с някой твърди зрели сирена. Ние често консумираме само, като аперитив преди или след хранене. Но винаги с хубава компания.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Това е с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Така ще затворите всички аромати и вкусови качества на виното. Наздраве.

 

Алкохолно съдържание: 13,0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Тет дю Шиен | Шато дю Руе | Прованс”