Технология: Терес Розе на Шато дю Руе от Прованс се произвежда по стандартна технология за Френски розета. Контакта с ципите е за много кратък период с течността. Ферментацията протича при контролирана температура в алуминиеви съдове за около 40 дни. Това розе няма потенциал за развитие в бутилка. Затова консумирайте до една година след излизане актуалната му реколта – тази е от 2020 година.

 

Сортове: 60% Гренаж, 30% Сензо и 10% Тибюрен. Типични местни сортове от Южна Франция. Основните от които се произвеждат розета. Гренаж е сорт, който  присъства в повечето розета от тази зона. Сензо е неплътен и елегантен сорт.

 

Вкусови качества: Типично Френско розе с деликатни аромати на червени плодове, които преминават на финала в елегантни минерален послевкус. Виното при промяна на температурата си може да доловите леки вкусове на изпечени захарни тестени изделия, като бисквити.

 

 Регион: Cotes du Provence, Южна Франция. Район разположен на 25 км от Сен Тропе. Благоприятен тероар за отглеждане на грозде. Място с хладни нощи и топли дни. Почвите са сухи и каменисти.

 

Подходящо в комбинация: Терес на Шато дю Руе от Прованс е класическо Френско Розе. Това хубаво вино  е подходящо за всякакъв вид гриловани бели меса. Храни с леко ароматни подправки и листни салати. Комбинира се и с някой сирена. Леки но не мазни риби и морски дарове. Също така и само като аперитив с хубава компания в топлите летни дни. Тук може да погледнете и други розета на избата.

 

Температура на сервиране и консумиране: Терес Розе от Прованс е добре да се консумира охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Така ще доловите всички вкусови качества. Не допускайте да преохлаждате този тип розета. Ние доста често си отваряме бутилка от това розе. Особено през топлите летни дни. Наздраве.

 

Алкохолно съдържание: 12,5% vol.

 

 

1 отзив за Терес Розе | Шато дю Руе | Прованс

  1. svetoslavkirkov

    Страхотно е това розе! Не ни стигна бутилката.

Добавяне на отзив