Терес Розе | Бег ин бокс 5л | Шато дю Руе

54.00лв.

Розе Терес в Бег ин бокс от 5л на “Chateau du Rouet” е леко и пивко вино от региона на Cotes du Provence – най-добрият регион за правене на розета във Франция и Света. Виното е много леко и приятно, можете да го консумирате през деня дори и само като аперитив, и с всякаква лека храна. Само на 25 километра от Сен Тропе, с 300 годишната си история на Шато, точно тук Уди Алън избира да заснеме един от последните си Филмови продукции с Ема Уотсън, потопете се и вие в тази атмосфера.

Технология: Терес Розе Бег ин бокс 5л на Шато дю Руе от Прованс се произвежда по стандартна технология за Френски розета. Контакта с ципите е за много кратък период с течността. Ферментацията протича при контролирана температура в алуминиеви съдове за около 40 дни. Това розе е в развасовка Бег ин бокс 3 л ,затова консумирайте до една година след излизане актуалната му реколта – тази е от 2019 година.

 

Сортове: 60% Гренаж, 30% Сензо и 10% Тибюрен. Типични местни сортове от Южна Франция. Основните от които се произвеждат розета. Гренаж е сорт, който  присъства в повечето розета от тази зона. Сензо е неплътен и елегантен сорт.

 

Вкусови качества: Типично Френско розе с деликатни аромати на червени плодове, които преминават на финала в елегантни минерален послевкус. Виното при промяна на температурата си може да доловите леки вкусове на изпечени захарни тестени изделия, като бисквити.

 

 Регион: Cotes du Provence, Южна Франция. Район разположен на 25 км от Сен Тропе. Благоприятен тероар за отглеждане на грозде. Място с хладни нощи и дълги топли дни. Почвите са сухи и каменисти.

 

Подходящо в комбинация: Терес Розе Бег ин бокс 5л на Шато дю Руе от Прованс е класическо Френско Розе. Това хубаво вино е подходящо за всякакъв вид леки гриловани бели меса. Храни с леко ароматни подправки и листни салати. Комбинира се и с някой леки меки сирена. Също с риби и морски дарове. Може  и само като аперитив с хубава компания в топлите летни дни. Тук може да погледнете и други розета на избата.

 

Температура на сервиране и консумиране: Препоръчваме да се консумира охладено на температура от 10-12 градуса. Не оставяйте Бокса на топло след като сте го разпечатъли веднъж. Консумирайте до една седмица след отварянето на бокса и го съхранявайте в хладилник. Не допускайте да преохлаждате този тип розета. Наздраве.

 

Алкохолно съдържание: 12,5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Терес Розе | Бег ин бокс 5л | Шато дю Руе“