Технология: Терес Блан на Шато дю Руе от Прованс се произвежда по стандартна технология за производство на бели вина. Ферментацията протича при контролирана температура в алуминиеви съдове за около 40 дни. Това свежо бяло няма потенциал за  развитие в бутилка. Затова консумирайте до една година след излизане актуалната му реколта – тази е от 2019 година.

 

Сортове: 60% Вионие и 40% Верментиньо. Характерни сортове за Южна Франция, като Вемрентиньо в тази част на Франция е разпознаваемо под името Рол. Вионие е сорт разпространен из цяла Франция, доста често се купажира с други бели вина.

 

Вкусови качества: Типично Френско вино с деликатни аромати на бял грейпфрут, които преминават на финала в елегантни минерален после вкус и балансирани цитрусови вкусове.

 

 Регион: Cotes du Provence, Южна Франция. Район разположен на 25 км от Сен Тропе. Благоприятен тероар за отглеждане на грозде. Място с хладни нощи и топли дни. Почвите са сухи и каменисти.

 

Подходящо в комбинация: Терес Блан на Шато дю Руе от Прованс е класическо Френско Вино. Това хубаво вино е подходящо за всякакъв вид бели меса. Храни с леко ароматни подправки и листни салати. Комбинира се и с някой сирена. Леки но не мазни риби и морски дарове. Също така и само като аперитив с хубава компания в топлите летни дни. Тук може да погледнете и други вина на избата.

 

Температура на сервиране и консумиране: Терес Блан от Прованс е добре да се консумира охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Така ще доловите всички вкусови качества. Ние преоткрихме това бяло вино от Прованс след поредното ни посещение в избата.

 

Алкохолно съдържание: 12,5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Терес Блан | Шато дю Руе | Прованс”