Технология: Тамянка на “Вила Басарея” от Южен Сакар е вино със стандартна технология на бране на ръка. Обичаен процес за повечето малки Винарски изби в България с по-малък капацитет. По този начин се избягва смесването на излишни отпадъци при гроздобера по лозята. При финалният процес избита разполага с по-качествен материал. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Гроздето за това вино е подбрано от село Изворово.

 

Сортове: 100% Тамянка. Сорта е разпространен основно в тази част на България – Южен Сакар. От него се произвеждат бели и трапезни вина с наситени аромати на лайм и личи. Вина с леки балансирани танини. Сорта е разпространен и в страните от Близкия Изток, Италия,Испания, Франция и други. Там е познат под името Мускат Блан или Мускато ди Канели. Тук при нас може да се срещне и под името Теменуга.  Добре му влияят глинести и песъчливи почви и е слабо устойчив на гниене и студ. Среща се на хълмисти и проветливи местности с обилно слънчево греене.Разгледайте и другите ни Български вина .

 

Вкусови качества: Виното е с приятно усещане в началото на цитрусови нотки. Много леки нюанси на презряла круша и зелена чушка и искрящ цвят. С дълъг финал  преминаващ в елегантен свеж и цветист после вкус на лайм и характерни танини.

 

 Регион: гр. Харманли, Южен Сакар. Един от емблематичните Български региони с уникален тероар. Разположен в Югоизточна България с лек Средиземноморски климат и канелени горски почви. Тук се раждат едни от най-добрите Български вина.

 

Подходящо в комбинация: Тамянка на “Вила Басарея” от Южен Сакар е подходящо с всякакъв тип храни и предястия от рибни продукти. Добре се съчетава с леки салати и задушени зеленчуци . Може да консумирате и само като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура.

 

Алкохолно съдържание: 12.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Тамянка | Вила Басарея | Южен Сакар”