Технология: Солинеро на Тенута Рапитала от Сицилия е хубаво вино със стандартна технология на бране – ръчно. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Гроздето за това хубаво вино е подбрано прецизно и е само от един регион – подбрани лозови масиви. Технолозите са под апелация DOCG. Тази Сира има контакт с дъбови бъчви, които са били използвани два пъти. Виното има потенциал за развитие в бутилка до шест – седем години след актуалната реколта. При правилно съхранение може и повече.

 

Сортове: 100% Сира – реколта 2014 г. Сорта Сира е един от най-разпространените в Света. Тук в Сицилия тероара му се отразява доста адаптивно. Сорта се развива доста добре на сухи и песъчливи почви и обича топлите дни.

 

Вкусови качества: Виното е с много интензивен нос – тъмни горски плодове, сушени сливи и леки графитни нюанси. Фина текстура с леки балсамови аромати. Много структурирано тяло и балансирани танини с дълъг и елегантен финал.

 

 Регион: Южна Италия – Сицилия. Региона е изключително подходящ за отглеждането и производството на плътни и характерни червени вина. Дълги и топли дни с хладни Средиземноморски нощи. Плътни и сухи почви.

 

Подходящо в комбинация: Солинеро на Тенута Рапитала от Сицилия е хубаво вино подходящо в комбинация с готвени месни блюда. С различни  всички видове паста с червени сосове, а също и твърди зрели сирена. Най -добре се комбинира с Агнешка плешка приготвена на бавен огън. Но за тези от вас, които обичат плътните червени вина може да си отворят бутилката и само на чаша.

 

Температура на сервиране и консумиране: Подходяща температура на сервиране от 15-18 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Декантирайте виното поне час преди употреба. така ще разкриете целият му потенциал. Ако не ползвате Декантер оставете отворена бутилката поне час-два. Наздраве.

 

Алкохолно съдържание: 14.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Солинеро | Тенута Рапитала | Сицилия”