Технология: Студио Венето Бианко КаРугате е вино от региона на Венето . Вино  създадено с много прецизност от сортовете – Гарганега и Требиано ди Соаве. Гроздобера е през първата половина на Септември, извършва се само на ръка. Ферментацията протича при контролирана температура от 16 -18 градуса. 50 процента от виното отлежава за период от девет месеца в 680 литрови акациеви бъчви. Виното има потенциал за развитие няколко години след бутилиране. Тази реколта е 2020 година. Произведени са само 10 000 бутилки.

 

Сортове: 60 % Требиано ди Соаве и 40% Гарганега – два типични и характерни сорта за региона на Соаве, Италия.  Доста ароматни с различни вкусови качества. И двата сорта произхождат от малкото градче Соаве – 13 ВЕК, където Гарганега е  разпознат, като основен. Требиано е познат във ФРанция като Юни Блан.

 

Вкусови качества: Изключително бяло вино с богат златист цвят. Интензивен сламеножълт цвят с аромати на зелен чай и плодов характер. Плътен но не тежък вкус със заоблен финал. На финала виното преминава в лек после вкус на кора от цитруси. Вижте тук и другите ни вина на КаРугате.

 

 Регион: Соаве – Монтефорте ди Алпоне, Венето, Северна Италия. Региона е характерен основно с отглеждането на сорта Гарганега.Тук всички лозя са Органик, богати волканични и мниерални почви. Виното е с множество награди, включително и престижната Три Бикери.

 

Подходящо в комбинация: Студио Венето Бианко на КаРугате е подходящо с миди, бели меса и някой основни ястия с бял сос. Може да консумирате и без храна само, като аперитив в топлите летни дни. Разгледайте и другите вина от портфолиото на  КаРугате.

 

Температура на сервиране и консумиране:  Консумирайте добре охладено на температура от 10-12 градуса. Всяка по ниска от упомената температура не е за препоръчване. Преоткрихме това вино на последното ни посещение в избата КаРугате.

 

Алкохолно съдържание: 13,0 % vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Студио | Венето Бианко | КаРугате”