Технология: Совиньон Менету Салон на Домейн Ла Вилядуе е Североизточно от Бурж, Франция. Много стари лозови масиви, разположени в парцели дарени от стари религиознни ордени в региона. Те са над 40 годишни. Директно пресоване, не повече от 3 часа след гроздобера и студено утаяване. Ферментацията и узряването протичат в иноксови съдове за не повече от 24 часа. В контакт върху финните утайки между 4 и 8 месеца. И след като се избистри в иноксовите съдове се бутилира. Виното няма контакт с дъб.

Сортове: 100% Совиньон от долината на Лоара. Североизточно от Бурж.

 

Вкусови качества:  Менету Салон е с бледо жълт цвят и преобладаващи нотки на екзотични плодове и цитруси. Вино с характерна минералност и киселини. Този Совиньон има потенциал за развитие и консумация не повече от 2 до 5 години от актуалната му  реколта.

 

 Регион:  Североизточно от Бурж – Франция. Един от най-престижните региони във Франция за производство на класни бели вина. 450 хектара варовикови почви разширени през 1959 година.

 

Подходящо в комбинация: Менету Салон на Домейн Ла Вилядуе е ежедневно вино подходящо в комбинация с птиче месо и карпачо от Сьомга. Много добре се съчетава с риба приготвена на грил. Може да се консумира и само, като аперитив с шепа ядки в ръка.

 

Температура на сервиране и консумиране: На температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчана от нас температура. С цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не преохлаждайте този тип вина.

 

Алкохолно съдържание: 13.0 % vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Совиньон Менету Салон | Домейн Ла Вилядуе”