Технология: Совиньон Блан на Старо Оряхово гроздобера се извършва на ръка. Малките изби основно по този начин извършват беритбвата си. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Лозята са разположени в непосредствена близост до избата. Това предпазва от преждевременна ферментация. Виното е бутилирано с винтова капачка тип – “Стелвин”. Така виното има по-голям потенциал за развитие в бутилката. Консумирайте до една година и половина от актуална реколта.

 

Сортове: 100% Совиньон Блан. Класически ароматен бял сорт грозде. Родината му е Франция но е разпространен и в Нова Зеландия, Чили, Аржентина и в цяла Европа. В България е по-разпознат  от последните 7-8 години. Сорта е средно устойчив на средно ниски зимни температури. Има висока добивност.

 

Вкусови качества: Много приятно усещане в началото на екзотични плодове. С лек допир преминаващ плавно през небцето от манго. На финала виното преминава в елегантен минерален после вкус. При промяна в температурата може да изпъкнат повече минералните нюанси.

 

 Регион: Дунавска Равнина, Северно – Източна България. Благоприятен регион за развитие на основно бели сортове грозде. Тероара тук е -топли дни и хладни морски нощи. Не напразно от тук идват едни от най-добрите Български бели вина.

 

Подходящо в комбинация: Совиньон Блан на Старо Оряхово е подходящо с всякакъв вид храни и предястия от рибни продукти и бели меса. Може да консумирате и само като аперитив преди или след храна. Това хубаво вино ние доста често пием и само на чаша, като аперитив. Споделете и ви е с хубава компания и приятна атмосфера.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не правете компромис с охлаждането на това хубаво вино. особено в топлите летни дни.

 

Алкохолно съдържание: 12.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Совиньон Блан | Старо Оряхово”