Технология: Совиньон Блан на Азиенда Ла Магнолия от Фриули е вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Не е нужно да споменаваме, че лозята се намират в непосредствена близост до избата. Това е с цел избягването на всякакви  преждевременни реакции на ферментация. Развитието и узряването са по така наречената “Sur Lies”  технология в иноксови съдове под контролирана температура. Виното няма контакт с дъб и съответно няма потенциал за развитие в бутилка. Затова консумирайте до една година и половина след излизане на актуална реколта.

 

Сортове: 100% Совиньон Блан – интензивен и ароматен сорт грозде с основен произход Франция.

 

Вкусови качества: Изключително експресивен минерален букет с флорални и тропически аромати. Те преминават в нежен после вкус на манго и праскова. На финала този Совиньон Блан на Ла Магнолия е с доста интензивен балансиран минерален финал и цитрусов после вкус.

 

 Регион: Friuli, Северно-Източна Италия. Регион популярен, като един от най-престижните за производство на бели вина. Тероара е благоприятен за производството на хубави бели вина.

 

Подходящо в комбинация: Совиньон Блан на Ла Магнолия от Фриули е изключително подходящ в комбинация с всякакъв вид леки студени предястия, рибни ястия и всякакви морски дарове. Също така се комбинира лесно с някой видове ризото в комбинация с аспержи. Ние много често отваряме бутилка от това любимо вино с добра компания и дори и без храна, през топлите летни дни. Уникално вино, което е любимо на целият ни екип. Препоръчваме да погледнете и другите им продукти тук.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчана от нас температура. С цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не преохлаждайте и това вино.

 

Алкохолно съдържание: 13,0% vol. изключително ниски алкохолни нива

 

 

2 отзива за Совиньон Блан | Ла Магнолия | Фриули

 1. Diana Dimitrova

  Уникален Совиньон от Италия не бях пила такъв до сега …

  • goodwine

   Благодарим ви за добрия отзив.

 2. ratbox

  Може би най-добрият совиньон блан, който съм пил. Богат и комплексен.

Добавяне на отзив