Технология: Совиньон Блан на Ла Магнолия от Фриули е уникално бяло вино. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Избата разполага с няколко хектара от този сорт. Гроздобера се извършва основно на ръка. Леко и нежно пресоване на целите зърна грозде при ниски температури. Развитието и узряването са по така наречената “Sur Lies”  технология в иноксови съдове под контролирана температура. Виното няма контакт с дъб, но това не му пречи да се развива добре дори и година след актуална реколта. Препоръчваме да го консумирате дори и година след актуалната му реколта.

 

Сортове: 100% Совиньон Блан – интензивен и ароматен сорт грозде с основен произход Франция.

 

Вкусови качества: Изключително експресивен минерален букет с флорални и тропически аромати. Преминават нежно в после вкус на манго и бяла праскова. На финала виното е с балансиран минерален финал, цитрусов после вкус и леко докосване на дива мента.

 

 Регион: Фриули,Коли Ориентали – Северно-Източна Италия. Регион популярен, като един от най-престижните за производство на бели вина, особенно на сорта Совиньон. Тероар популярен с производството на хубави бели вина.

 

Подходящо в комбинация: Совиньон Блан на Ла Магнолия от Фриули е изключително подходящ в комбинация с всякакъв вид леки студени предястия, рибни ястия и всякакви морски дарове. Също така се комбинира лесно с някой видове ризото. Ние много често отваряме бутилка от това любимо вино с добра компания и дори и без храна, през топлите летни дни. Уникално вино, което е любимо на целият ни екип. Препоръчваме да погледнете и другите им продукти тук.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчана от нас температура. С цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не преохлаждайте и това вино.

 

Алкохолно съдържание: 13,0% vol. изключително ниски алкохолни нива

 

 

2 отзива за Совиньон Блан | Ла Магнолия | Фриули

 1. Diana Dimitrova

  Уникален Совиньон от Италия не бях пила такъв до сега …

  • goodwine

   Благодарим ви за добрия отзив.

 2. ratbox

  Може би най-добрият совиньон блан, който съм пил. Богат и комплексен.

Добавяне на отзив