Технология: Совиньон Блан на Каса Дефра от провинция Венето се произвежда по стандартна технология на бране за този регион. Основно с машини, изключително бърз и ефективен метод пригоден за големите лозови масиви. Това се прави с цел по-бързо обиране на големи реколти с грозде, каквито са именно тези производители. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Много добро вино за ценовият си клас. Виното е с винтова капачка тип “Стелвин”, която е доста практична в случай, че не може да изпиете цялата бутилка.

 

Сортове: 100% Совиньон Блан – ароматен и характерен сорт за Северна Италия, макар и родината му да е Франция, където е развит доста добре. Сорта е доста ароматен и във всяка страна производител, развива различни ароматни и вкусови качества.

 

Вкусови качества: Изключително ароматен и приятен Совиньон Блан, с вкус на леки тропически плодове – манго, пешън фрут и други. На финала това вино преминава в лек елегантен послевкус с цитрусови нотки. Вижте всички вина на Каса Дефра.

 

 Регион: Тревенеци провинция Венето, Северна Италия. Това е един от основните производители в Италия на бели вина. Региона обхваща доста под региони, като Соаве, Валдобиадене и други.

 

Подходящо в комбинация: Каса Дефра Совиньон Блан от Венето е подходящ с всякакъв вид храни и ястия от риби. Гриловани риби, калмари, морски дарове и бели меса. А също така и с някой видове ризото с аспержи. Може да консумирате и без храна само, като аперитив в топлите летни дни. Вижте другите вина на Каса Дефра.

 

Температура на сервиране и консумиране:  Консумирайте добре охладено на температура от 8-10 градуса. Всяка по ниска от упомената температура не е за препоръчване. Така ще усетите всички вкусови качества на виното.Това е любимо вино на нашия екип и доста наши клиенти.

 

Алкохолно съдържание: 12,0 % vol. – доста ниски алкохолни нива за това вино.

 

 

1 отзив за Совиньон Блан | Каса Дефра | Венето

  1. svetoslavkirkov


    Превъзходно беше това вино!

Добавяне на отзив