Технология: Соаве Класико Монте Алто на КаРугате е бяло вино от региона на Венето . То се произвежда от местният характерен сорт – Гарганега. Гроздобера е в края на октомври за да се постигане максимална екстрактност на гроздето. Лозовите масиви са собственост на Фамилия Тесари -Ca’Rugate. Ферментацията протича при контролирана температура от 16 -18 градуса. Част от добива ферментира между 6 и 8 месеца в иноксови съдове върху утайките. Другата половината ферментира в 225 литрови използвани акациеви бъчви. От това вино са произведени само 10 000 бутилки.
Температура на сервиране и консумиране: Консумирайте добре охладено на температура от 10-12 градуса. Всяка по ниска от упомената температура не е за препоръчване. Преоткрихме това вино на последното и най-голямо винено изложение в Италия-“ВинИтали”.
Монте Алто за поредна година получава престижното отличие Три Бикери. А през 2015 го. получава приз за вино на годината с реколта 2013 г., също така и награди от Джейм Саклинг.
Отзиви
Все още няма отзиви.