Технология: Соаве Класико Монте Алто на КаРугате е бяло вино от региона на Венето . То се произвежда от местният характерен сорт – Гарганега. Гроздобера е в края на октомври за да се постигане максимална екстрактност на гроздето. Лозовите масиви са собственост на Фамилия Тесари -Ca’Rugate. Ферментацията протича при контролирана температура от 16 -18 градуса. Част от добива ферментира между 6 и 8 месеца в иноксови съдове върху утайките. Другата половината ферментира в 225 литрови използвани акациеви бъчви.  От това вино са произведени само 10 000 бутилки.

 

Сортове: 100 % Гарганега – типичен и характерен сорт за региона на Соаве, Италия.  Доста ароматен с различни вкусови качества. Произхожда от малкото градче Соаве – 13 ВЕК, където Гарганега е  разпознат, като основен.

 

Вкусови качества: Изключително бяло вино с богат златист цвят. Тук ще доловите характерни минерални нодки преплетени с екзотични плодове. На финала виното преминава в лек елегантен после вкус на кора от цитруси. Вижте тук и другите ни вина на КаРугате.

 

 Регион: Соаве – Монтефорте ди Алпоне, Венето, Северна Италия. Региона е известен с отглеждането на сорта Гарганега.Тук всички лозя са Органик, богати волканични и мниерални почви.

 

Подходящо в комбинация: Соаве Класико Монте Алто на  КаРугате е подходящо с гриловани зеленчуци , леки пасирани супи, бяа паста с морски дарове и леки беи рибни блюда. Може да консумирате и без храна само, като аперитив в топлите летни дни. Разгледайте и другите вина от портфолиото на  КаРугате.

 

Температура на сервиране и консумиране:  Консумирайте добре охладено на температура от 10-12 градуса. Всяка по ниска от упомената температура не е за препоръчване. Преоткрихме това вино на последното и най-голямо винено изложение в Италия-“ВинИтали”.

 

Алкохолно съдържание: 13,0 % vol.

Монте Алто за поредна година получава престижното отличие Три Бикери. А през 2015 го. получава приз за вино на годината с реколта 2013 г., също така и награди от Джейм Саклинг.

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Соаве Класико | Монте Алто | КаРугате“