Технология: Соаве Класико Сан Микеле КаРугате е вино от региона на Венето . То се произвежда от местният характерен сорт – Гарганега. Гроздобера е в края на септември и се извършва механично. Изключително бърз и практичен метод пригоден за големите лозови масиви. Прави с цел по-бързо обиране на големи реколти от грозде. Ферментацията протича при контролирана температура от 16 -18 градуса, между 8 и 12 дни в иноксови съдове. Бутилирано е с винтова капачка тип “Стелвин”.

 

Сортове: 100 % Гарганега – това е местен и характерен сорт за региона на Верона, Италия. Той е доста ароматен и проявява различни вкусови качества. Сорта произхожда от малкото градче Соаве – 13 ВЕК, където е основен.Типичното за него е , расте доста на високо и от него се получават леки бели вина.

 

Вкусови качества: Флорално и ароматно традиционно бяло вино с лек златист цвят. Тук ще доловите минерални нюанси преплетени с ароматни ливадни цветя и лек допир на канела. На финала виното преминава в лек елегантен после вкус на сладка бадемова ядка и лекдопир на небцето от кора на грейпфрут.

 

 Регион: Соаве – Монтефорте, Венето, Северна Италия. Региона на Соаве един от първите сертифициран официално със категория DOCG.

 

Подходящо в комбинация: Соаве Класико Сан Микеле  КаРугате  подходящо с всякакъв вид бели риби, морски дарове, паста и бели меса, а също така и с леко ризото. Може да консумирате и без храна само, като аперитив в топлите летни дни. Разгледайте и другите вина от портфолиото на  КаРугате.

 

Температура на сервиране и консумиране:  Консумирайте добре охладено на температура от 10-12 градуса. Всяка по ниска от упомената температура не е за препоръчване. Преоткрихме това вино на последното и най-голямо винено изложение в Италия-“ВинИтали”.

 

Алкохолно съдържание: 12,0 % vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Соаве Класико | Сан Микеле | КаРугате”