Технология: Соаве Класико Монте Фиорентине  КаРугате е вино от региона на Венето . То се произвежда от местният характерен сорт – Гарганега и популярният Требиано. Гроздобера е в средата на октомври и се извършва на ръка.  Ферментацията протича при контролирана температура от 16 -18 градуса, между 8 и 12 дни в иноксови съдове върху утайките. Бутилирано е с коркова тапа. Пълният  потенциал на това вино е до една – две години след бутилиране.

 

Сортове: 90 % Гарганега и 10% Требиано ди Соаве – два типични и характерни сорта за региона на Соаве, Италия.  Доста ароматни с различни вкусови качества. И двата сорта произхождат от малкото градче Соаве – 13 ВЕК, където Гарганега е  разпознат, като основен.

 

Вкусови качества: Изключително бяло вино с богат златист цвят. Тук ще доловите характерни минерални нодки преплетени с екзотични плодове. На финала виното преминава в лек елегантен после вкус на кора от цитруси. Вижте тук и другите ни вина на КаРугате.

 

 Регион: Соаве – Бронолино ди Монтефорте, Венето, Северна Италия. Това е един от основните производители в Италия на бели вина. Региона е характерен основно с отглеждането на сорта Гарганега.Тук всички лозя са Органик, богати волканични и мниерални почви. Виното е с множество награди, включително и престижната Три Бикери.

 

Подходящо в комбинация: Соаве Класико Монте Фиорентине КаРугате е подходящо с по-мазни риби, морски дарове, паста и някой бели меса. А също така и с разни зеленчукови мусове. Може да консумирате и без храна само, като аперитив в топлите летни дни. Разгледайте и другите вина от портфолиото на  КаРугате.

 

Температура на сервиране и консумиране:  Консумирайте добре охладено на температура от 10-12 градуса. Всяка по ниска от упомената температура не е за препоръчване. Преоткрихме това вино на последното и най-голямо винено изложение в Италия-“ВинИтали”.

 

Алкохолно съдържание: 12,5 % vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Соаве Класико | Монте Фиорентине | КаРугате”