Технология: Соалейро Албариньо и Лорейро от Португалия е вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка в малки касетки. Лозята са разположени в трудно достъпни терени, което е характерно за този регион Миньо – Португалия. Именно от такива лозя се получават и хубави вина. Ферментацията и узряването протичат в иноксови съдове под контролирана температура за 48 часа се декантира мъста. Виното има потенциал за развитие не повече от две години от актуалната реколта.

 

Сортове: 60% Албариньо, 40% Лорейро два характерни бели сорта за Португалия. Опредлено тук показват добро развитие. Сорта е малък и трудоемък за производство и винифициране. Почти 90 % от насажденията са от този сорт. Получават се не плътни вина с наситени аромати на бяла праскова,манго,пъпеш и интензивни минерали.

 

Вкусови качества: Уникално бяло Португалско вино със свежи аромати на южни плодове, цитруси, грейпфрут и леки нюанси на ароматни билки. Може да доловите аромати на бяла праскова, ананас дори и мед. На финала виното преминава в елегантен минерален после вкус.

 

 Регион: Миньо, Португалия. Района е разположен по поречието на река Лима. Изключително богати на соли и гранитни почви. Региона е разпознаваем, като най-добрият за производство на сорта Албариньо. Тук може да разгледате и други подобни Вина.

 

Подходящо в комбинация: Соалейро Албариньо и Лорейро от Португалия е изключително подходящо в комбинация с всякакъв вид предястия. Основно с морски дарове,паеля и дивеч. Но най-добре пасва с риби, приготвени на скара. Вижте другите ни вина от Португалия.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Предпочитаме да го пием с една идея по охладено. Наздраве!

 

Алкохолно съдържание: 11,0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Соалейро | Албариньо и Лорейро | Португалия”