Технология: Скиопетино Ла Магнолия от Фриули впечатляваюо вино с много прецизно отделяне на  целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка – всички лозя на избата са разположени в непосредствена близост до нея. По този начин, ще се избегне преждевременна ферментация. Лозята за виното са подбрани прецизно. Тя протича в иноксови съдове под контролирана температура, като виното стои в контакт с ципите за около две седмици. Виното е свежо и няма контакт с дъбови бъчви. Няма потенциал за развитие, консумирайте до две-три години от актуалната реколта – актуална 2018 година.

 

Сортове: 100% Скиопетино – характерен местен червен сорт, който се произвежда основно само в региона на Фриули. Вината от този сорт обикновено стават с по-плътни рубинени тела и малко над средното ниво танини. Сорта е основно е разпространен в региона на Friuli – Colli Orientali на границата със Словенската граница.

 

Вкусови качества: Вино с плътно тяло и аромати на диви боровинки. Интензивен рубинен цвят, с вкус на горски плодове и сладки подправки и хармонични танини преминаващи на финала в аромат на сухо сено и табако.

 

 Регион: Friuli Colli Orientali D.O.C, Северозточна Италия – за нас а и не само но всички винени експерти навсякъде препоръчват качествените вина на този уникален регион. Погледнете и други вина на Ла Магнолия – ТУК.

Подходящо в комбинация: Скиопетино Ла Магнолия от Фриули е хубаво вино изключително подходящо с по-мазни меса, зрели сирена и готвен дивеч. Също така и в комбинации между меки сирена и разни сладка като плънка на теста за разни десерти. Ние предпочитаме и дори само на чаша, като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре темперирано на 14-16 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества. Препоръчваме дори и леко охладено дори и само с ядки и компания.

 

Алкохолно съдържание: 13,5% vol.

 

 

1 отзив за Скиопетино | Ла Магнолия | Фриули

  1. Димитър Ковачев

    Плътно и ароматно вино. Още едно отлично вино на Магнолия!

Добавяне на отзив