Технология: Сира Либера на “Либера Естейт” от Струма е вино със стандартна технология на бране на ръка. Ферментацията протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. Виното няма отлежаване в дъбови бъчви. Бутилирано е с коркова тапа. Може да консумирате две-три години след актуалната реколта.

 

Сортове: 100% Сира. Сирата е сорт, който много добре се е развил и разпространил основно във Франция. Макар, че е много спорен факта за произхода му. Сорта е плътен с доста наситен лилав цвят и балансирани танини. Сорта е с добър добив и е средно зреещ. В България се развива доста добре именно на тероар, като този в долината на Струма.

 

Вкусови качества: Много приятни типични за сорта аромати на горски плодове с аромати на сладко от смокини, които преминават на финала в мощно тяло. Долавя се и мек послевкус на черен шоколад. Виното е с дълъг и изразен финал.

 

 Регион: Долината на р. Струма. Един от регионите в България, който в последните години успя да заеме своето място на Винената карта. Тук региона е с тероар предразполагащ хубави плътни червени вина. Почвите са канелени а дните топли. Региона обхваща Югозападна България, градовете Сандански и Благоевград.

 

Подходящо в комбинация : Сира Либера на “Либера Естейт” от Струма е хубаво вино подходящо с меса като патешко, агнешко или телешко. Може да комбинирате и с някой видове сирена. За тези от вас които обичат плътните и ароматни вина може да си отворят бутилка и само на чаша.

 

Температура на сервиране и консумиране: Подходяща температура на сервиране от 15-17 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Може да отворите виното предварително за да се разкрие потенциала му. Не сравнявайте сортовете вина с други такива но от друг регион и тероар. Наздраве.

 

Алкохолно съдържание: 14.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Сира Либера | Либера Естейт | Струма“