Технология Технология: Тази Сира на Домейн Ла Кроа Бел от Лангедок е с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Ферментацията и узряването протичат в иноксови съдове за две-три седмици под контролирана температура. Само 5% от виното (течността) има контакт с дъбови Френски бъчви с цел заобляне на тялото му за два месеца. След което се смесва отново с останалата част от тази реколта – 2018 година. Виното остава за шест месец в избата и тогава излиза на пазара.

 

СортовеСортове: 100% Сира. Основен сорт в цяла Франция. Осмия най-разпространен по Света.

 

Вкусови качества Вкусови качества: Много добре структурирано и балансирано червено вино с приятни балансирани танини и рубинен цвят. Свежи аромати преминаващи в горски плодове и леки нотки на мента на финала. Елегантно тяло с типичните за сорта вкусови качества. Тази Сира не е плътна и суха. Виното има потенциал за развитие и да го консумирате не повече от три години от актуалната реколта.

 

Регион Регион: Languedoc-Roussillon, под апелация Cotes du Thongue – Южна Франция.

 

Подходящо в комбинация Подходящо в комбинация: Тази Сира на Домейн Ла Кроа Бел от Лангедок  е изключително подходяща с ястия от червени меса приготвени в разни сосове. Пернат дивеч в ястия задушени с разни зеленчуци. Френски сирена и леко пикантни храни. Може и в комбинации между меки сирена тип “Бри” с различни мармалади и сладка като плънка в тестени изделия. Може да консумирате и само на чаша, като аперитив. Ние предпочитаме и с черен шоколад 70%.

 

Температура

Температура на сервиране и консумиране: На температура от 16 градуса би се развило доста добре в чашата. Може да консумирате и с една идея по-охладено от обичайното. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Така ще получите по-добро усещане на вкусовите му качества. Може да декантирате за не повече от 10-15 минути.

 

Алкохолно съдържаниеАлкохолно съдържание: 13,5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Сира | Домейн Ла Кроа Бел | Лангедок“