Технология: Шардоне на “Либера Естейт” от долината на река Струма е вино със стандартна технология на бране на ръка. Обичаен процес за Винарски изби в България с малък капацитет. По този начин се избягва смесването на излишни отпадъци при гроздобера по лозята. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Виното няма потенциал за развитие в бутилката. Този сорт има способността да се развие в дъб. Консумирайте актуална реколта от 2019 година.

 

Сортове: 100% Шардоне. Шардоне е най-популярния бял сорт. Той е разпространен в цял Свят. Сорта е основно разпространен във Франция. Там той е основен в региони, като Шабли. Основно от него се произвеждат бели, някой пенливи и трапезни вина. В много случаи вината от този сорт отлежават в бъчви, тогава се получават вина със  заоблени тела и наситени аромати. Сорта участва в основния купаж за производството на Шампанско.

 

Вкусови качества: Виното е с приятно усещане в началото на цитрусови нотки. Много леки нюанси на ананас и манго и лек искрящ цвят. На финала виното преминава в елегантен свеж и цветист послевкус.

 

 Регион: с. Хотово, Долината на р. Струма. Един от Българските региони обхващаш Югозападна България и по-точно региона на град Сандански. Тероара му е с глинесто песъчливи  почви. Преобладават топлите  дни през по-голямата част на годината. Тероара предразполага за отглеждането и развитието на червени местни сортове.

 

Подходящо в комбинация: Шардоне на “Либера Естейт” от Струма е подходящо с всякакъв тип храни и предястия от рибни продукти. Добре се съчетава с птичи меса и леки салати. Може да консумирате и само като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Наздраве.

 

Алкохолно съдържание: 12.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Шардоне | Либера Естейт | Струма“