Технология: Шардоне на Домейн Ла Кроа Бел от региона на Лангедок е вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките, а гроздобера се извършва изцяло на ръка. Лозовите масиви са разположени максимално близо до избата с цел предотвратяване на преждевременна ферментация след гроздобер. Ферментацията и узряването протичат в иноксови съдове за две – три седмици под контролирана температура. Само 5% от виното (течността) има контакт с нови Френски дъбови бъчви, които предават на виното лек аромат и характер на ванилия. Това е с цел заобляне на тялото му за два месеца. След което се смесва отново с останалата част от тази  реколта. И чак това излиза на пазара, като готов продукт.

 

Сортове: 100% Шардоне. Най-популярният бял сорт по Света – реколта 2018 година.

 

Вкусови качества: Отлично балансирано Шардоне с леко златист цвят и аромати на цитрусови плодове – ананас и сушени ядки, които преминават в леки минерални нотки с дълъг и заоблен финал. Виното има потенциал за развитие и консумация не повече от три години от актуалната му  реколта.

 

 Регион: Лангедок, Cotes du Thоngue, Южна Франция. Най-големият Био-динамичен регион в Света заемащ, като площ цяла Южна Франция чак до Испания – Пиренейският полуостров.

 

Подходящо в комбинация: Това Шардоне на Домейн Ла Кроа Бел от Лангедок е изключително подходящо в комбинация с ястия от бели меса. Ако са приготвени в комбинация със сосове на сметанова основа или на скара. Също и с леки Френски меки сирена. Много добре се съчетава с пържена риба или приготвена на грил. Ние го предпочитаме и с паста карбонара. Може да се консумира и само с шепа ядки с чаша в ръка.

 

Температура на сервиране и консумиране: На температура от 10-13градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчана от нас температура. С цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното.

 

Алкохолно съдържание: 13,0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Шардоне | Домейн Ла Кроа Бел | Лангедок“