Технология: Рубин Ръчно Пресован на Георгиев и Милков е уникално вино с технология на бране изцяло на ръка в малки дървени касетки. За това хубаво вино гроздето е специално селектирано. Подбрано е стриктно от специално отглеждани стари 40 годишни лозя . Ферментацията е спонтанна с добявяне на подбрани дрожди и протича в дъбови бъчви. Има настойване с твърдите частици. 40% от виното отлежава в Български дъб. Това вино е реколта 2018 година и е в лимитирана серия от само 2174 бутилки. Има голям потенциал за развитие в бутилката. Може да консумирате дори и след 5 години.
Температура на сервиране и консумиране: Да се консумира на температура от 16-18 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Това е с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Декантирайте или отворете поне час. За нашият екип, това е топ Българско вино.
Tania –
Наистина,това за мен е типично Българско вино с плътност и характер!