Технология: Рубин Ръчно Пресован на Георгиев и Милков е уникално вино с технология на бране изцяло на ръка в малки дървени касетки.  За това хубаво вино гроздето е специално селектирано. Подбрано е стриктно от специално отглеждани стари 40 годишни лозя . Ферментацията е спонтанна с добявяне на подбрани дрожди и протича в дъбови бъчви. Има настойване с твърдите частици. 40% от виното отлежава в Български дъб. Това вино е реколта 2018 година и е в лимитирана серия от само 2174 бутилки. Има голям потенциал за развитие в бутилката. Може да консумирате дори и след 5 години.

 

Сортове:  100% Рубин. Български сорт, хибридно създаден през 1944 година в България. Сорта е кръстоска от Италиянския сорт – Небиоло и Френския – Сира. Той е разпознаваем като един от най-характерните червени сортове в България. Много добре развива на хълмисти и песъчливи почви.

 

Вкусови качества: Изключително преобладаващо присъствие на черни зрели череши, индрише и лек черен шоколад. Много балансирано вино, коeто преминава деликатно в послевкус на касис и арония. А финала е дълъг и ароматен.

 

 Регион: Тракийска Низина, с. Брестовица – Глинесто – Каменисти почви. Най-големият Български винен регион, разположен по цялото подножие на Стара планина, чак до Черно море.

 

Подходящо в комбинация: Рубин  Ръчно Пресован на Георгиев и Милков е вино за консумиране в комбинация с предястия и местни продукти. Всякакви червени меса а също така и твърди зрели сирена.  Добре е да отворите и декантирате виното поне час – два преди консумация. Така ще достигните максимално правилно преоткриване на всички вкусови качества в него.

 

Температура на сервиране и консумиране: Да се консумира на температура от 16-18 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Това е с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Декантирайте или отворете поне час. За нашият екип, това е топ Българско вино.

Алкохолно съдържание: 13.0 % vol.

 

 

1 отзив за Рубин Ръчно Пресован | Георгиев и Милков

  1. Tania

    Наистина,това за мен е типично Българско вино с плътност и характер!

Добавяне на отзив