Технология: Розе Виа Аристотелис на Орбелия от Струма е вино със технология на бране на ръка. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Розето е вино което се прави от червени сортове грозде по технология на бялото вино. Контакта на ципите с гроздовата мъст е за много кратък период. Консумирайте до една година след актуална реколта. Виното е бутилирано с коркова тапа и няма потенциал за развитие в бутилката.

 

Сортове: Мерло и Рубин – реколта 2019. Мерло е типичен Френски сорт изключително разпространен по цял свят. Сорта е с високи танини и аромати на тъмно горски плодове. Вината от този сорт много добре се развиват в дъбови бъчви. Рубин е Български хибриден сорт създаден през 1944 година от два сорта – Небиоло (Италия) и Сира (Франция). Вината от този сорт са изключително плътни, с мощно тяло и аромати на вишни и череши. Обича хълмисти почви и е устойчив на болести.

 

Вкусови качества: Долавят се леки аромати на екзотични плодове и цитруси. Свежо розе с нежна структура и прасковен цвят.

 

 Регион: Долината на р. Струма, с. Коларово – Петрич. Уникален климат са развитието на плътни червени Български сортове, като Рубин. Песъчливи почви, топли дълги дни и прохладен въздушен поток идващ от реката.

 

Подходящо в комбинация: Розе Виа Аристотелис на Орбелия – Струма е изключително подходящо в комбинация с леки сирена, риба и бели меса. Добре се съчетава и с леки листни салати. Може да консумирате и само, като аперитив преди или след храна.

 

Температура на сервиране и консумиране: Подходяща температура на сервиране от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не прохлаждайте много този тип розета.

 

Алкохолно съдържание: 14.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Розе Виа Аристотелис | Орбелия Струма“