Технология: Розе Пюр на Домейн Мирабо – Прованс е хубаво розе създадено по стандартна Френска технология за правене на розета. Контакта с ципите и течността е много кратък. Лозята са разположени в непосредствена близост. Това е с цел предотвратяване на преждевременна ферментация. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Розетата от Прованс почти никога не участват в контакт с дъбови бъчви. След блендиране на сортовете и бутилиране виното почива за период от 40 дни. След това излиза официално на пазара.

 

Сортове: Купаж от 60% Гренаж и 40% Сира.  Гренаж е типичен и характерен сорт за тази част на Франция. Доста често се купажира, от него се получават неплътни и с елегантни танини вина. Основен сорт в производството на вината от Шатоньоф дю Пап.

 

Вкусови качества: Много балансирано Френско розе с деликатни флорални аромати на нос и добре структурирано и елегантно тяло. Долавят се аромати на диви ягоди и цитрус, а на финала напомня за розов грейпфрут. Може да откриете и минерални нотки на финала.

 

 Регион: Кот дю Прованс  АИП, Южна Франция. Тази част е истинското лице на Прованс. Дълбоко в Селските райони. Там традициите на производство на розета са застъпени още от 17 Век.

 

Подходящо в комбинация: Много приятно вино подходящо за всякакви събития. Комбинира се с храни с много разнообразни подправки от типа на Азиатската кухня. Някой леки листни салати, риби и всякакви морски дарове. Също така и само като аперитив преди или след  хранене. Препоръчваме да не консумирате с мазни меса. Ние доста често обичаме да го консумираме и без храна.

 

Температура на сервиране и консумиране: Розе Пюр на Домейн Мирабо от Прованс препоръчваме да е охладено на температура от 10-12 градуса. Консумирайте на препоръчаната от нас температура. Така  ще усетите всички вкусови качества. Не преохлаждайте прекалено това розе.

 

Алкохолно съдържание: 12,6% vol.

1 отзив за Розе Пюр | Домейн Мирабо | Прованс

  1. svetoslavkirkov

    Изтънчен аромат който трябва да се вкуси. Препоръчвам горещо!

Добавяне на отзив