Технология: Розе Пино Ноар – Побити Камъни тук гроздобера се извършва изцяло на ръка в малки касекти. Обикновено избите с по-малък капацитет процедират по този начин. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Виното няма потенциал за развитие в бутилка, затова консумирайте до една година и половина след актуална реколта. Това хубаво вино е бутилирано с винтова капачка тип “Стелвин”, това позволява виното да се запази свежо за по-дълъг период.

 

Сортове: 100% Пино Ноар. Това е характерен и основен сорт от региона на Бургундия, Франция. Сорта е изключително претенциозен за отглеждане и производство на вина. Той е доста лек , като плътност и характер. С тънка ципа и изключително навреме трябва да се извършва гроздобера. От него се произвеждат класни червени вина и леки розета. Погледнете и другите ни розета Тук.

 

Вкусови качества:  Изключително балансиран и леко експресивен нос с усещане на мускатови аромати. В началото може да доловите бели цветя с лек допир на небцето от билки. Свеж и ароматен, но плавен финал.

 

 Регион: Дунавска Равнина, Северно – Източна България. Региона на местността “Побити Камъни” е до гр. Варна. Тук  тероара си предразполага отглеждането и производство на характерните бели вина на България. Преди години района беше известен, като Черноморски.

 

Подходящо в комбинация:  Розе Пино Ноар на Побити Камъни е подходящо с леки предястия и леки сирена. Също така и с разни рибни ястия. Може да консумирате и с някой видове паста. Може да си отворите бутилка вино и без храна само като аперитив в топлите летни дни. Това розе добре се възприема и без храна. Любимо наше розе.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не си позволявайте да консумирате това вино топло. Наздраве.

 

Алкохолно съдържание: 13.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Розе | Пино Ноар | Побити Камъни”