Технология: Розе Памид на “Вила Басарея” от Южен Сакар е вино по класическа технология за производство на розе. Процес при който контакта на ципите с течността протича за много кратък период. Гроздобера се извършва изцяло на ръка, по този начин се избягва смесването на излишни отпадъци при гроздобера по лозята. При финалният процес избита разполага с по-качествен материал. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Розетата от този сорт обикновено са с по-наситен цвят аромати.

 

Сортове: 100% Памид. Сорта е разпространен основно в България и преди години е бил основен за цялото Винопроизводство в България. От него се произвеждат трапезни вина с наситени аромати. Вината обикновено не търпят голямо развитие в бутилка.Сорта е доста издръжлив на студ и гниене, ранно узряващ е и дава средни добиви. Един от сортовете подходящ и за консумация, като плод след гроздобер. Сорта преобладава с високи захарни нива.

 

Вкусови качества: Това розе е с приятни свежи нюанси на червени плодове. Леко тяло и наситен цвят с балансирани минерални нотки на финала.

 

 Регион: гр.Харманли, Южен Сакар. Един от родните ни  региони с уникален тероар. Разположен в Югоизточна България с лек Средиземноморски климат и канелени горски почви. Тук се раждат едни от най-добрите Български вина.

 

Подходящо в комбинация: Розе Памид на “Вила Басарея” от Южен Сакар е подходящо с всякакъв тип храни и предястия от рибни продукти. Добре се съчетава с някой видове лека паста и всякакви сирена. Може да консумирате и само като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура.

 

Алкохолно съдържание: 12.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Розе Памид | Вила Басарея | Южен Сакар”