Технология: Либера Розе на “Либера Естейт” от Струма е вино със стандартна технология на бране на ръка. Обичаен процес за Винарски изби в България с не толкова голям капацитет. По този начин се избягва смесването на излишни отпадъци при гроздобера по лозята. Ферментацията протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. Виното е няма потенциал за развитие в бутилката. Консумирайте актуална реколта – 2019 година. Виното има потенциал до две-три години след актуална реколта.

 

Сортове: Широка Мелнишка Лоза. Това е типичен червен Български сорт. Той е разпространен основно в Долината на Струма. Сорта е плътен с плътно тяло и танини. В много случаи червените вина от този сорт отлежават в бъчви, тогава се получават вина със заоблени тела и наситени аромати. Сорта се купажира доста често с други местни сортове.

 

Вкусови качества: Виното е с приятно усещане на леки цветист нюанс. Приятен бледорозов цвят с вкус на леки горски плодове, дива ягода или малки горски плодове. На финала виното преминава в елегантен свеж после вкус.

 

 Регион: с. Хотово, Долината на р. Струма. Долината на река Струма е Български регион обхващаш Югозападна България – региона на гр. Сандански. Тероара му е с доста сухи канелени  почви и предимно топли дни. Тероара предразполага отглеждането и развитието на червени местни сортове.

 

Подходящо в комбинация: Либера Розе на “Либера Естейт” от Струма е подходящо с всякакъв тип леки храни и предястия от рибни продукти. Добре се съчетава с леки салати и не зрели леки сирена. Може да консумирате и само като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Наздраве.

 

Алкохолно съдържание: 12.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Либера Розе | Либера Естейт | Струма”