-33%

Розе Гарсон | Шато Ботево

9.00лв.

Розе Гарсон на Шато Ботево е страхотно Българско Розе от региона на гр. Ямбол Трайкийска Низина – България. Виното е много ароматно и свежо, можете да го консумирате през деня и само като аперитив.

Налично за предварителни продажби

Технология: Розе Гарсон на Шато Ботево е вино при което гроздето е обрано изцяло на ръка. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Гроздовата мъст е в много кратък контакт с ципите. Виното няма потенциал за развитие в бутилката. Консумирайте до една година след актуална реколта. Бутилирано е с коркова тапа.

 

Сортове: 70% Гренаж и 30% Мерло. Тези сортовете са разпространени основно в Южна Франция, която се счита за тяхна родина. Гренаж е силно арометен и елеганте сорт. Мерлото е познат на всички Вас. Вината от него стават доста плътни и ароматни. Сорта е доста развит и в държавите от Нов Свят – Аржентина, Нова Зеландиия и т.н

 

Вкусови качества: Много приятно усещане в началото на череши и лек допир до горски ягоди. Свеж и ароматен и лек минерален финал. Изключително свежо, ароматно и елегантно розе. Напомнящо доста, като стил на розетата от Южна Франция.

 

Регион:  Тракийска Низина, Източна България. Региона в който се произвеждат може би едни от най добрите вина на България. Избата се намира в региона на р. Тунджа, Ямболско. Тук може да разгледате и другите ни розета.

 

Подходящо в комбинация: Розе Гарсон на Шато Ботево е подходящо с предястия от рибни продукти, бели меса, грилована риба, също така и с някой леки салати. За тези от вас които си падат по червените меса е доста добра компания. Ние предпочитаме да си го пием дори и без храна. Особено в топлите летни дни с подходяща компания.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Наздраве!

 

Алкохолно съдържание: 13.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Розе Гарсон | Шато Ботево“