Технология: Розе Етоал на Домейн Мирабо от Прованс е по стандартна Френска технология за правене на розе. Контакта с ципите е за много кратък период. Длъжни сме да споменем, че лозята се намират в изключителна близост до избата. Това позволява предотвратяване на преждевременна ферментация. Тя протича при контролирана температура в иноксови съдове. Виното няма потенциал за развитие в бутилката. Затова консумирайте поне година-две от актуалната му реколта.

 

Сортове: 60% Гренаж и 40% Сензо. Тези сортове грозде са толкова емблематични и типични за региона на Прованс. Гренаж е основен сорт не само в Южна Франция но и в Испания където е познат като Гарнача. Сензо също е типичен за тази част на Франция. Той основно се ползва в купажи, почти никога не се правят от него чисто сортови вина.

 

Вкусови качества: Изключително балансирано Френско розе с деликатни аромати на круша, които  преминават в елегантно в после вкус на бяла праскова. А на финала виното е фино и минерално. Тук са всичките ни розета.

 

 Регион: Кот дю Прованс,Медитериан, Южна Франция. Това е най-развитият регион за правене на за розета във Франция. Всички розета от там имат уникален стил – леки и елегантни.

 

Подходящо в комбинация: Розе Етоал на Домейн Мирабо от Прованс е стилно и подходящо за всякакви събития. Висок клас ресторантски блюда тип – “fine dine” и леки листни салати и морски дарове. Също и само като аперитив преди или след хранене. Така правят всички в Южна Франция – там традициите започват от ранен преди обяд до късна вечер.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Така ще доловите всички вкусови качества на виното. Никога не преохлаждайте този тип розета.

 

Алкохолно съдържание: 12,5% vol.

 

 

1 отзив за Розе Етоал | Домейн Мирабо | Прованс

  1. Димитър Ковачев

    Най-доброто розе!

Добавяне на отзив