Розе Етоал на Домейн Мирабо е изключително розе от региона на Кот дю Прованс. Това розе е сред водещите в челните позиции с рейтинг Провансалски розета. С престижни награди от Винени критици, като James Suckling, Wine Enthusiast Номер едно според Decanter. Виното е много леко и приятно, и можете да го консумирате през деня и само като аперитив.
Технология: Розе Етоал на Домейн Мирабо от Прованс е по стандартна Френска технология за правене на розе. Контакта с ципите е за много кратък период. Длъжни сме да споменем, че лозята се намират в изключителна близост до избата. Това позволява предотвратяване на преждевременна ферментация. Тя протича при контролирана температура в иноксови съдове. Виното няма потенциал за развитие в бутилката. Затова консумирайте поне година-две от актуалната му реколта.
Сортове: 60% Гренаж и 40% Сензо. Тези сортове грозде са толкова емблематични и типични за региона на Прованс. Гренаж е основен сорт не само в Южна Франция но и в Испания където е познат като Гарнача. Сензо също е типичен за тази част на Франция. Той основно се ползва в купажи, почти никога не се правят от него чисто сортови вина.
Вкусови качества: Изключително балансирано Френско розе с деликатни аромати на круша, които преминават в елегантно в после вкус на бяла праскова. А на финала виното е фино и минерално. Тук са всичките ни розета.
Регион:Кот дю Прованс,Медитериан, Южна Франция. Това е най-развитият регион за правене на за розета във Франция. Всички розета от там имат уникален стил – леки и елегантни.
Подходящо в комбинация: Розе Етоал на Домейн Мирабо от Прованс е стилно и подходящо за всякакви събития. Висок клас ресторантски блюда тип – “fine dine” и леки листни салати и морски дарове. Също и само като аперитив преди или след хранене. Така правят всички в Южна Франция – там традициите започват от ранен преди обяд до късна вечер.
Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Така ще доловите всички вкусови качества на виното. Никога не преохлаждайте този тип розета.
Нашият онлайн магазин използва бисквитки, можете да промените техните настройкиOK
Privacy & Cookies Policy
Бизквитки
Hubavovino.bg използва "бисквитки" за да подобри работата на сайта докато го ползвате. Ние използваме само "бисквитки" които са категоризирани като "необходими" за работата на сайта. "Необходимите бисквитки" са съхранени във вашия браузър.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Димитър Ковачев –
Най-доброто розе!