Технология: Розе Пино Гриджо Блъш на Каса Дефра се произвежда по стандартна технология за правене на розе.Контакта с ципите е за кратък период. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове за много кратък период. Гроздобера преминава изцяло с машини, което е типично за изби с голям обем лозя като Каса Дефра. По този начин могат да оберат голям обем от продукция за кратко време и да избегнат предварителна и нежелана ферментация. Това розе няма потенциал за развитие в бутилката. Макар че е бутилирано с винтова капачка тип “Стелвин”. Това позволява виното да се запази по-дълго време свежо в бутилката. За тези от вас, които не могат да изконсумират цялата бутилка, може да си я затворят и съхранят в хладилник до един-два дни.

 

Сортове: 100% Пино Гриджо – класически сорт грозде за провинция Венето – Северна Италия. За тези от вас които не знаят сорта Пино Гриджо не е напълно бял. От там идава и наименованито Гриджо – Сиво.

 

Вкусови качества: Много приятно и леко розе с вкус на леки горски плодове и елегантен плодов финал.

 

 Регион: Деле Венеция – DOC – един от най-големите производители на бели вина в региона на Венето, Северна Италия.

 

Подходящо в комбинация: Розе Пино Гриджо Блъш на Каса Дефра е подходящо за всякакъв вид Италиански храни. Предястия и основни ястия от бели меса, морска храна – риби и калмари, а също и с разни видове Италиански сирена. Ние доста често си отваряме бутилка от това розе и само в            компания с хубави хора и купичка ядки през топлите летни дни.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното.

 

Алкохолно съдържание: 12,0% vol.

 

 

1 отзив за Розе Пино Гриджо Блъш | Каса Дефра | Венето

  1. svetoslavkirkov


    Трябва да се опита, това е моето розе. Страхотно е!

Добавяне на отзив