Технология: Розе Стори на Изба Старо Оряхово е вино произведено с технология на бране – ръчно. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Розето е за много кратък контакт с ципите. Виното няма потенциал за развитие в бутилката. Консумирайте до една година след актуална реколта. Бутилирано е с винтова капачка тип “Стелвин”, която позволява на виното да остане за по-дълъг период свежо в бутилката.

 

Сортове: 50% Сира и 50% Каберне Совиньон. Сортовете са разпространени основно в Южна Франция, която се счита за тяхна родина. Сорта Сира е с много наситен с тъмно-лилав цвят. Вината от него стават доста плътни и ароматни. Сорта е доста развит и в държавите от Нов Свят – Аржентина, Нова Зеландия и Чили, където е познат като Шираз.

 

Вкусови качества: Много приятно усещане в началото на череши, горски ягоди и лек допир на небцето от индрише. Свеж и ароматен финал. Това розе е с една идея малко плътно като стил и вкус от останалите розета. Това се дължи на сортовете от който е направено.

 

Регион: Дунавска Равнина, Северно – Източна България. Това е региона в който се произвеждат може би едни от най добрите бели вина на България. Тук може да разгледате и другите ни розета.

 

Подходящо в комбинация: Розе Стори на Изба Старо Оряхово е подходящо с предястия от рибни продукти, бели меса, грилована риба, също така и с някой леки салати. Ние предпочитаме да си го пием дори и без храна. Особено в топлите летни дни с подходяща компания.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Наздраве!

 

Алкохолно съдържание: 13.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Розе Стори | Изба Старо Оряхово“