Технология: Розе Ла Фоли на Домейн Мирабо – Прованс е леко и елегантно пенливо вино създадено по стандартна Френска технология от Прованс. Гроздобера се извършва през нощта. Лозята са разположени в непосредствена близост. Това е с цел предотвратяване на преждевременна ферментация. Ферментацията протича при частична студена мацерация и контролирана температура в иноксови съдове. Вината са защитени от инертния газ от лозята до процеса на бутилиране. Класически “Шармат Метод” за правене на Пенливи вина с частично присъствие на качествени базови вина. Само с 9 атмосфери газировка.

 

Сортове: 40% Сензо, 35% Сира, 20 % Гренаж и 5 % Коломбард – характерен бял сорт основно преобладаващ в купажните вина на Франция.  Гренаж е типичен и характерен сорт за тази част на Франция. Доста често се купажира, от него се получават неплътни и с елегантни танини вина. Основен сорт в производството на вината от Шатоньоф дю Пап.

 

Вкусови качества: Много балансирано и леко пенливо розе с деликатни аромати на нос от горски плодове. Добре структурирано и елегантно тяло. Долавят се аромати на диви ягоди и цитруси, а на финала напомня за розов грейпфрут.

 

 Регион: Кот дю Прованс АИП, Южна Франция. Тази част е истинското лице на Прованс. Дълбоко в Селските райони. Там традициите на производство на розета са застъпени още от 17 Век.

 

Подходящо в комбинация: Много приятно вино подходящо за всякакви събития. Изключително добре се възприема, като аперитив преди или след  хранене. Препоръчваме да не консумирате с леки десерти с рикота. Ние доста често обичаме да го консумираме и без храна.

 

Температура на сервиране и консумиране: Розе Ла Фоли на Домейн Мирабо от Прованс препоръчваме да е охладено на температура от 8-10 градуса. Консумирайте на препоръчаната от нас температура. Така ще усетите всички вкусови качества.

 

Алкохолно съдържание: 11,5 % vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Розе Ла Фоли | Домейн Мирабо | Прованс”