Розе | Блу дю Прованс | Шато дю Руе

21.00лв.

Розе Блу дю Прованс на “Шато дю Руе” е изключително впечатляващо, свежо и пивко розе. Можете да го консумирате през деня и само като аперитив, подходящо е и с различни Суши сетове.

Технология: Розе Блу дю Прованс на “Шато дю Руе” е произведено по стандартна технология за правене на розета. Контакта с ципите е за много кратък период.  В това Шато  лозята са на повече от 60 години. Те са разположени в непосредствена близост до Шатото. По този начин се избягва  преждевременна ферментация. Тя протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. След ферментация и бутилиране виното остава поне 30 дни в избата. След това излиза официално на пазара. Виното няма потенциал за развитие в бутилка. Консумирайте до една година след актуалната реколта – 2019 година. Вижте всички розета които предлагаме.

 

Сортове: Купаж от 60% Гренаж и 40% Сензо – сорт основно участваш само в купажиране с други сортове от Южна Франция. Гренаж в Испания е разпознаваем като Гарнача. Сорта е основен за производство на розета и червени вина в цяла Южна Франция.

 

Вкусови качества: Фино Френско розе с наситени нотки на нос и аромати на леки червени горски плодове. Те преминават елегантно в лек минерален финал и после вкус на изпечени бисквити и допир на диви ягоди.

 

 Регион: Cotes du Provence, Mediterranean, Южна Франция. Това се намира  само на 25 километра от Сен Тропе. Тероар и климат с хладни летни нощи.

 

Подходящо в комбинация:  Розе Блу дю Прованс на Шато дю Руе много добре се комбинира с  гриловани бели меса. Някой храни с леки ароматни подправки и Суши. Листни салати в комбинация с някой меки сирена и някой рибни продукти. Ние често консумираме само, като аперитив. Но винаги с хубава компания.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Това е с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Избягвайте да преохлаждате този тип розета. Така ще затворите всички аромати и вкусови качества на виното.

 

Алкохолно съдържание: 13,0% vol.

 

 

Brand

Chateau du Rouet

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Розе | Блу дю Прованс | Шато дю Руе“