Технология: Ризлинг Трокен от “Вайнгут БРОЕЛ“, Германия е от характерния и местен сорт за Среден Рейн – Бон. Тук технологията на бране е единствено и само на ръка в малки кошници. Повечето от избите в този регион процедират по този начин. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Този Ризлинг  е “Трокен” което означава че е Сух. Има потенциал за развитие в бутилка 4-5 години след актуална реколта. Бутилирано с винтова капачка тип “Стелвин”, което позволява виното да се запази доста свежо за по-дълъг период.

 

Сортове: 100% Ризлинг – реколта 2015. Това е класически Немски сорт грозде развит по реките Мозел и Рейн. Този Ризлинг идва точно от тук. Сорта е разпространен в Австрия и Западна Франция – особено Елзас. Сорта е средно родовит обича хладни и хълмисти места, обира се късно в средата на септември. От него се произвеждат някой десертни, полусладки и бели вина.

 

Вкусови качества: Много експресивен нос с усещане леки петролни нотки. В началото може да доловите бели цветя с лек допир на небцето от билки. Изключително свеж и ароматен лек финал с балансирани киселини.

 

 Регион: Среден Рейн – град Бон, Западна Германия. Региона много добре предразполага с тероара си отглеждането и производство на едни от най-квалитетни бели вина за тази област. Щайляге – означава, че е изцяло от каменисти почви.

 

Подходящо в комбинация: Ризлинг Трокен на “Вайнгут БРОЕЛ” от Германия е вино подходящо с предястия от рибни продукти и бели меса. Също така леки салати и задушени зеленчуци. За тези от вас които обичат Суши и се чудят с какво вино да го комбинират, Ризлинга е много подходящ. Може да си отворите бутилка вино само като аперитив в топлите летни дни.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура.

 

Алкохолно съдържание: 12.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Ризлинг Трокен | Вайнгут БРОЕЛ | Германия”