Технология: Ризлинг Кабинет Трокен от “Вайнгут БРОЕЛ“, Германия е от характерния и местен сорт за Среден Рейн – Бон. Тук технологията на бране е единствено и само на ръка в малки кошници. Повечето от избите в този регион процедират по този начин. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Този Ризлинг е “Трокен” което означава че е Сух. Има потенциал за развитие в бутилка 10 години след актуална реколта. Бутилирано е с винтова капачка тип “Стелвин”. “КАБИНЕТ” – позволява виното да се развие по-голям потенциал.

 

Сортове: 100% Ризлинг – Кабинет – 2013 реколта. Това е класически Немски сорт грозде развит по реките Мозел и Рейн. Този Ризлинг идва точно от тук. Сорта е разпространен в Австрия и Западна Франция – особено Елзас. Сорта е средно родовит обича хладни и хълмисти места, обира се късно в средата на септември. От него се произвеждат някой десертни, полусладки и бели вина.

 

Вкусови качества: Много експресивен нос с усещане леки петролни нотки. В началото може да доловите бели цветя с лек допир на небцето от билки и лек после вкус на костилка от кайсия. Изключително свеж и ароматен лек финал с балансирани киселини и вкус на кайсия.

 

 Регион: Среден Рейн – гр. Бон, Западна Германия. Региона много добре предразполага с тероара си отглеждането и производство на едни от най-квалитетните бели вина за тази област. Тук почвите са изцяло глинесто-песъчливи.

 

Подходящо в комбинация: Ризлинг Кабинет Трокен на “Вайнгут БРОЕЛ” от Германия е вино подходящо с предястия от рибни продукти и свежи млади сирена. Някой леки салати а за тези от вас които обичат Суши, Ризлинга е много подходящ. Може да си отворите бутилка и като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура.

 

Алкохолно съдържание: 12.0 % vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Ризлинг Кабинет Трокен | Вайнгут БРОЕЛ | Германия“